Президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов и председателят на Настоятелството Олга Манолова проведоха делова среща с академични представители от италианските университети Centro Consorzi и Unidolomiti. На нея бе потвърдено сътрудничеството между образователните институции, което стартира през лятото на миналата година в Пловдив.

Чуждестранната образователна делегация бе водена от почетния консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо и директора на двете бизнес образователни структури Микеле Тало.

По време на визитата на италианските официални гости във ВУСИ бяха обсъдени предстоящи партньорства в областта на обучението по криминалистика, маркетинг и икономика, както и съвместни инициативи за осъществяване на висококачествени образователни мобилности по линия на  европейската програма „Еразъм+“.

Припомняме, че Centro Consorzi е акредитирана организация в регион Венето в Италия във всички области на услугите за обучение и заетост. В резултат от дейността й през годините се откриват училища и се реализират курсове за обучение и за професионална квалификация в различни области. Университетският кампус Unidolomiti е образователен център в Белуно в регион Венето. Той предлага както курсове за придобиване на степен, така и тематични курсове чрез специални споразумения с държавни и частни италиански и чуждестранни университети.

В края на визитата си във ВУСИ италианската делегация разгледа единствените по рода си в България специализирани кабинети и зали по полиграф (детектор на лъжата), бойни изкуства, електронно стрелбище, криминалистика и охранителна сигурност.