Защо избирам ВУСИ?

Нашата мисия: 

 • Да бъдем модерен център за обучение на студенти в областта на националната сигурност, пазарната икономика и държавното управление;  
 • Да сме изцяло хармонизирани с общоприетите европейски конвенции и да подготвяме високообразовани и компетентни кадри;
 • Да имаме успешно реализирани кадри в условията на динамично изменящата се социална среда и изисквания на пазара на труда.

Какво ще получите във ВУСИ?

 • Висококачествено висше образование; 
 • Иновативни бакалавърски, магистърски и докторски програми;
 • Модерна учебна база;
 • Висококвалифициран преподавателски екип;
 • Стипендии за отличен успех;
 • Участие в студентски практики и доходни стажове по специалността.

Какво ни отличава?

 • Отлична оценка и максимална институционална и програмна акредитация; 
 • Социална програма без аналог в частното висше образование;
 • Реализация на 90% от студентите на ВУСИ успешно по специалността;
 • Дипломите от направление „Национална сигурност” носят най-висок облагаем доход в Пловдив и региона. 

Разгледайте информационната брошура на ВУСИ, представяща възможностите пред кандидат-студентите за висококачествено обучение във висшето училище.

Често задавани въпроси

1. Как да кандидатствам във ВУСИ?

Кандидатстването става бързо, лесно и изцяло онлайн. Попълвате кратка форма в сайта ни https://www.vusi.bg/priem-3/online-kandidatstvane/, след което ще се свържем с Вас и ще Ви изпратим комплект документи за попълване. Във видеото можете да проследите стъпките от кандидатстването и попълването на документи до приема Ви при нас – https://youtu.be/myaLHseAfWA

2. Какви специалности предлага ВУСИ?

ВУСИ предлага богат избор от иновативни специалности в три професионални направления: „Национална сигурност“, „Икономика“ и „Администрация и управление“. Пълния списък със специалности и подробности за всяка от тях можете да откриете тук: https://www.vusi.bg/priem-3/priem-kandidatstudentska-kampania/

3. Какви форми на обучение предлага ВУСИ?

Формите на обучение, които предлагаме, са редовна, задочна и дистанционна. При редовната обучението е през делничните дни с постоянна заетост, докато при задочната учебният процес и изпитните сесии са съсредоточени изцяло през почивните дни за удобство на работещите студенти. Дистанционната форма на обучение е гъвкава и се провежда в платформата Microsoft 365, където се провежда и онлайн обучението по време на епидемията от коронавирус.

4. Какъв е крайният срок за кандидатстване?

Ранното записване във ВУСИ стартира още през февруари и тече до края на лятото, за да имат време всички желаещи да следват да направят своя информиран избор и да вземат най-подходящото за тях решение.

5. Как се сформира балът?

При класирането се взема предвид по-високата оценка от двете матури по общообразователните предмети и средният успех от дипломата. Ако кандидатствате преди да сте завършили 12 клас, приемът е с есе. А онези, които са завършили преди въвеждането на матурите, кандидатстват с общообразователен тест.

6. Дипломата ми ще важи ли в други държави?

Да! Всички специалности в трите направления са акредитирани. Дипломите, които издава ВУСИ, са легитимни и важат във всички държави от Европейския съюз. Повече за акредитационните оценки на висшето училище вижте тук: https://www.vusi.bg/za-nas/akreditatsiya-i-sertifikati/

7. Как да заплатя семестриалната си такса?

Можете да заплатите семестриалната си такса както на място в брой, така и по банкова сметка, която ще получите като изпратите запитване на priem@vusi.bg.

8. Мога ли да тегля студентски кредит?

Ако сте студент редовно обучение и не сте на трудов договор, можете да се възползвате от възможността за студентско кредитиране. Кои банки предлагат тази услуга и при какви условия, вижте тук: https://www.vusi.bg/studentsko-kreditirane/.

9. Предлага ли ВУСИ общежития?

ВУСИ не разполага със собствени общежития, но можем да Ви насочим към различни варианти за частни и държавни общежития, в които се настаняват наши студенти. За повече информация изпратете запитване на priem@vusi.bg.

За нас

Кандидат-студенти

Студенти

Центрове

Научна и издателска дейност

Новини