Бъди сред лидерите! Кандидатствай във ВУСИ!

Jul 16, 2020

Ако искаш да учиш в Топ 6 на университетите в България, да получиш качествено образование и да се реализираш веднага след завършването си, не се колебай и кандидатствай във Висшето училище по сигурност и икономика!

Кандидатстването във ВУСИ става с няколко лесни стъпки. Първо е необходимо кандидатът да попълни онлайн формуляра тук. В рамките на до два работни дни след успешното попълване и изпращане на формуляра кандидатът получава отговор по електронната си поща, в който са прикачени необходимите документи за участие в класирането, придружени с детайлни инструкции относно попълването.

След получаването на електронното писмо и попълването на документите във възможно най-кратък срок кандидатът трябва да ги изпрати обратно.

Следва документите да бъдат разгледани и одобрени в Кандидатстудентския център и в рамките на няколко дни кандидатът получава отговор по електронната си поща дали е класиран и ако е, получава и своя факултетен номер, информация за размера на семестриалната такса и начините на плащане. Кандидат-студентът може да заплати таксата по банков път или на място в офисите на ВУСИ – в Пловдив, София или Хасково. В случай на плащане по банков път е необходимо да изпрати сканираното копие на платежното нареждане.

Последната стъпка е записването на място в офисите. Кандидатът трябва да носи със себе си оригинала на дипломата си за завършено образование и 4 бр. снимки (паспортен формат). В офиса на ВУСИ му се издава студентска книжка и се записва за новата 2020/2021 академична година.

Важно уточнение за кандидатите за магистратура е, че минималният им успех от дипломата за завършено висше образование трябва да бъде Добър. Успехът от дипломата се формира като средноаритметична оценка от средния успех от семестриалните изпити и оценката от държавните изпити или от защитата на дипломната работа.

Цялата процедура по кандидатстването и попълването на необходимите документи може да бъде извършена и на място, като кандидат-студентът трябва да носи със себе си оригинала на дипломата за завършено образование, 4 бр. снимки и сумата за заплащане на семестриалната такса.

Всички възникнали в процеса на кандидатстване въпроси можете да задавате на тел. 032/260 974, както и на e-mail: priem@vusi.bg.

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!