КИА домакин на състезание по дебати

Mar 28, 2014

„Младите – бъдещето на България” е мотото на 3-дневния маратон за аргументирана полемика, който се провежда в супермодерната база на КИА.

    В състезанието участват 12 отбора, като всеки от тях се състои от по 2 души. Надпреварата се провежда по формата смесен американски парламентарен дебат по правила, които са приложими за всички състезания, било то на международно или национално ниво. Квалифицирани съдии задават темите, а отборите се разделят на „утвърждаващи” и „опозиция”. Печели този, който успее да докаже правотата на своето твърдение.

Умението да спориш аргументирано е изключително важно в днешно време”, уточни главният редактор на в-к „Марица” г-н Руси Чернев, който също подкрепя инициативата.

Приветствие от името на домакините направи пом.-ректорът на КИА ас. Иван Петров, който представи отличните възможности за обучение на студенти в Колежа. Презентирани бяха професионално направление „Национална сигурност”, както и новите специалности за учебната 2014/2015 година.

Организаторите, в лицето на г-жа Анелия Митева от Езикова гимназия „Иван Вазов” – Пловдив и г-н Иван Ананиев от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – Пловдив, благодариха на ръководството на Колежа по икономика и администрация за подкрепата и изразиха надежда още отговорни организации и институции да се присъединят към младежката инициатива.

В събота са елиминациите, а финалът ще бъде в неделя. Лично президентът на КИА проф. д.п.н. Георги Манолов ще връчи грамоти на победителите в състезанието за дебати.