КИА награди най-младият участник в конкурса за предприемач на Пловдив за 2013 г.

Jan 31, 2014

Христина Даскалова: Ще вложа спечеленото в образование

Христина Даскалова е на 18 г. Учи в Национална търговска гимназия – Пловдив, 12-ти клас специалност „Митническа и данъчна администрация”. Иска да продължи образованието си в областта на финансите

– Защо реши да участваш в конкурса „Най-добър млад предприемач на Пловдив”?
– За същността на надпреварата разбрах от презентацията, която организаторите направиха в Национална търговска гимназия – Пловдив през есента на 2013 година. Изучаваме дисциплината „Предприемачество” и ми беше много интересно как мога да приложа наученото на практика.

– Как реши с какъв проект да участваш?
– Сънувах проекта, с който участвах! Беше много странно и вълнуващо, бях объркана. След няколкодневен размисъл обаче реших, че това е знак на съдбата и трябва да разработя именно такъв проект. Той е за бизнес хотел на нашето Черноморие, който да се нарича „Индия”. Разказах за съня си на моите родители и приятели, които ме насърчиха да го разработя за конкурса. Разрових се в интернет, за да разбера как се пишат бизнес планове, консултирах се с познати, които имат опит в съставянето на проекти. Така придобих самочувствие, за да се явя на конкурса.

– Спечели наградата на Колежа по икономика и администрация за най-младият участник. Как се почувства, когато разбра, че ти си избрана?
– Няма да крия, че чувството е прекрасно! Да разбереш, че някой е оценил усилията ти, е нещо незабравимо! За първи път печеля толкова голяма награда като тази на КИА. Смятам да вложа парите в образование. Ще следвам висше и смятам да е свързано със специалността „Финанси”. За моя най-голяма радост има такава възможност и в Колежа по икономика и администрация, така че още отсега ще проуча възможностите за кандидатстване и обучение. Мисля и през следващите години да участвам в конкурса за „Най-добър млад предприемач”, дори имам идея за проекти. Те са свързани със създаването на винарска изба, тъй като семейството ми се занимава с това. Надявам се по този начин да помогна на родителите ми, които ме подкрепят в моите начинания. Искам да изкажа специални благодарности на ръководството на КИА за наградата и високата оценка на усилията ми.