КИА подкрепя конкурсът за „Най-добър млад предприемач на Пловдив за 2014 г.”

Oct 23, 2014

Колежът по икономика и администрация и тази година подкрепя конкурсът за „Най-добър млад предприемач на Пловдив за 2014”

По традиция, КИА осигурява солидна парична награда за най-младият участник в надпреварата. Кметът на район „Централен” Георги Титюков, по чиято инициатива през 2009 г. стартира конкурсът и зам.-кмета на община Пловдив Петър Зехтински благодариха на ръководството на Колежа за неоценимото съдействие през годините. В супер модерната база на КИА те презентираха условията на тазгодишното издание на съревнованието. В него могат да участват всички български граждани от 18 до 33 години, с постоянна адресна регистрация на територията на гр. Пловдив.

Те трябва да разработят свой бизнес план, а обемът му не трябва да надхвърля 25 страници. Той трябва да бъде за инвестиция, съответстваща на размера на някоя от паричните награди в конкурса. Ако бизнес плана е за по-голяма сума, участникът следва да посочи от къде ще намери допълнителните средства за финансирането му. Жури в състав от външни експерти, представители на общинската администрация, пловдивските висши учебни заведения и медии ще оценяват работите на участниците в два етапа. След това ще бъдат определени четирите най-добри бизнес плана, които ще спечелят паричните награди в конкурса. Победителят ще получи големия приз – чек на стойност 7 000 лв., класиралият се на втора позиция – 4 000 лв. и двамата на трето място, ще вземат по 2 000 лв. Кметът на район „Централен” Георги Титюков отчете, че средно около 30 бизнес плана се състезават всяка година. Той уточни, че около 60 % от наградените до сега участници са успели да развият и подпомогнат идеите си. Датата, до която желаещите могат да кандидатстват, е 28-ми ноември. В хода на разговорите стана ясно, че студентите в КИА се вълнуват и от наболели градски теми като ремонтите на възлови булеварди, проекта за втори гребен канал, строежа на многофункционалната спортна зала и т.н. Представителите на местната власт увериха бъдещите висшисти, че администрацията ще вземе предвид вижданията им и ще ги приложи към плановете за развитие на града. След презентацията Герги Титюков и зам.-кмета на община Пловдив Петър Зехтински се срещнаха и с президента на Колежа проф. дпн Георги Манолов, пред когото изразиха удовлетворението си от съвместната работа с КИА. И тази година Колежа осигурява парична награда за най-младият участник в съревнованието.