КИА се включи в „зелената” кампания на БГ Радио

Sep 26, 2013

Студенти от КИА, Георги Титюков и Богомил засаждат нова „гора” Пловдив

В седмицата на благотворителността (23 – 29 септември) в Пловдив студентите от КИА съвместно с Община Пловдив проведоха ежегодната акция на БГ Радио по засаждане на дръвчета, част от офсет инициативата на радиото.

На 25 септември от 11 ч. на мястото за отдих и релакс на УМБАЛ Свети Георги в Пловдив, студентите от КИА, с помощта на любимеца на всички български тийнейджърки, Богомил  от първия сезон на X –FACTOR, дариха и засадиха дърво.

Годишните музикални награди на БГ Радио са първото музикално събитие в България, на което бе направен офсет: количеството вредни емисии, които бяха произведени по време на шоуто и неговата организация, бяха компенсирани със засаждането на определен брой дървета. Кампанията на БГ радио цели да се компенсира вредното въздействие върху околната среда чрез засаждане на дървета, закупуване на въглеродни кредити от екофондове, включване в проекти със слънчева или вятърна енергия. По традиция всяка година екипът на радиото, заедно с приятели и музиканти, призовават за по-отговорно отношение към природата, като засаждат по една нова „гора” на локация в София, Пловдив и Варна. В засаждането през годините се включиха изпълнители като участваха Вики, Любо и Орлин Павлов. Актьорът Асен Блатечки участва в залесяването на ЕГ Иван Вазов в гр. Пловдив, а Валя Балканска успя да помогне на БГ Радио в засаждането на дръвчетата миналата година в парк Бунарджика, отново в града на тепетата. Слушателите и феновете на БГ Радио участват активно в инициативата всяка година.

Тази есен старт на засаждането дадоха зам.-кметът по младежка политика и спорт на община Пловдив Георги Титюков съвместно с пом.-ректора гл. ас. Петров и студентите от Колежа по икономика и администрация, с участието на изгряващата звезда Богомил.

Колежът по икономика и администрация ще получи Сертификат за направено дарение за благородната кауза. Събраните средства от продажбата на дръвчета и храсти ще бъдат дарени за каузите, подкрепени в Седмицата на благотворителността, а именно: подпомагане ЦНСТ „Майка Тереза“, подпомагане на ЦНСТ „Детска къща“, за кризисен център за деца „Св. Георги“ – спортен салон, кризисен център за деца „Св. Георги“ – оранжерия, закупуване на Аутофрактометър за Очна клиника при УМБАЛ “ Св. Георги“ – Пловдив, създаване на терапевтична зона за емоционална подкрепа на пациентите в Клиника по детска хирургия при УМБАЛ “ Св. Георги“ – Пловдив

Организатори на събитието бяха БГ Радио, Радио 1 Рок, Община Пловдив- дирекция „Спорт и младежки дейности“, НАРД, ОП Паркове и градини и СС на Аграрен университет Пловдив, а сред спонсорите бе Колежът по икономика и администрация – Пловдив.

Студентите и ръководството на КИА за пореден път доказаха, че са съпричастни към подобни еко-социални каузи и са в синхрон с мотото на инициативата „Слушайте БГ РАДИО и бъдете въглеродно неутрални – посадете дърво”!