КИА създава школа за млади лидери

Mar 28, 2014

От учебната 2014/2015 година в Колежа по икономика и администрация – Пловдив ще започне да работи школа за млади лидери. Това обяви президентът на КИА проф. дпн Георги Манолов, който награди призьорите в конкурса за дебати.

3-дневния маратон за аргументирана полемика се проведе в супермодерната база на Колежа, а участие в него взеха 12 отбора. Победител в състезанието стана сборен тим на Втора английска гимназия и 22-ро СОУ, а второто място зае тимът на Езикова гимназия „Пловдив”.

Въз основа на блестящата риторика, която показахте, решихме да дадем още един шанс на младите хора”, заяви проф. Георги Манолов. Президентът на КИА уточни, че акцентът в бъдещата школа за лидери ще бъде ораторското майсторство с превес на практическите занятия. За целта ще се съберат много силни екипи от цялата страна, които да обучат подрастващите мотивирано да защитават позициите си.

В знак на уважение за усилията по подготовката и представянето в младежките дебати, проф. Манолов обяви, че всеки един от участниците, който издържи матурите, може да се счита за първокурсник в Колежа.