КИА връчи две парични награди за най-млад участник в конкурса „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив” за 2012 год.

Feb 4, 2013

Грамоти за участие в конкурса и парични награди на стойност 1000 лева връчи гл. ас. Иван Петров – помощник-ректор на Колежа по икономика и администрация в Пловдив на най-младите участници Никола Николов с разработка на тема: „Стартиране на студио за уеб дизайн и разработка на софтуер” и третокурсничката от специалност “Икономика на туризма” на КИА Даниела Алексиева с бизнес-план на тема: „Ресторант за здравословна и органична храна „Каприз“ в тазгодишния конкурс “Най-добър млад предприемач на Пловдив”.

За трета поредна година организатор на конкурса e дирекция „Спорт, младежки дейности и социална политика” на Община Пловдив. В престижния младежки форум имаха възможност да участват пловдивчани на възраст между 18 и 33 години, които предлагат добри бизнес идеи. „Тази година в надпреварата се включиха рекордните за историята на конкурса 32 броя участници с иновативни идеи“, съобщи Георги Титюков. Той обясни, че разработките им разгледа и оцени 11-членна комисия, в която освен представители на Община Пловдив, се включиха и журналисти, преподаватели, представители на студентски организации (между които и председателят на Студентския съвет на КИА – Богдан Тошев), мениджъри на фирми и др. В заключение пловдивският заместник-кмет пожела на участниците да вярват в мечтите си и ако общинската администрация не ги е наградила, да работят усърдно, за да реализират идеите си.

Бизнес-план за изработка на еко текстилни торби за многократна употреба спечели голямата награда. Авторът на идеята Евдокия Федарченко получи чек от 7 000 лева лично от г-н Георги Титюков – зам.-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“. Втора награда и чек от 4 000 лева спечели Катерина Батаклиева с проекта си за разрастване на вече работещият й бизнес – Ателие за изработване на готова декорация, опаковане на подаръци, аксесоари за всеки вид празници и тържества. Двете трети места и суми от по 2 000 лева си разделиха Светослава Салвачийска с идеята си за отваряне на агенция за годежни предложения „Любов и още нещо…“ и Златина Стоименова – разработен бизнес план за разкриване на Училище за родители, което ще помага на семействата да възпитават децата си в тийнейджърска възраст, както и ще ги учи на отношение и добри взаимоотношения помежду им. Допълнителна награда спечели и Борис Вълев с проекта си „Център за туристическа информация“, който получи езиков курс по избор за изучаване на руски език или немски език по желание.

Всички участници в конкурса за „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив“ за 2012 год. получиха предметни награди от спонсорите на събитието, сред които Издателска къща „Хермес“, Рефан България, Радио 1 Рок, Радио Сити и Радио Вероника, част от радио веригата на  „Communicorp group”, Международен езиков център „Леонардо Да Винчи”, Revive Snails Extract – Българска козметика с екстракт от охлюви, Колеж по икономика и администрация – гр. Пловдив, Областен информационен център Пловдив и вестник „Строителство имоти“.