Коледно парти на деца организираха студентите на КИА

Dec 19, 2013

Желанието на Студентския съвет на
КИА е инициативата да прерастне в
ежегодна  и национална

С пищно тържество в известен пловдивски клуб бяха зарадвани децата в неравностойно положение от домовете „Олга Скобелева” и „Рада Киркович” в Пловдив. Хлапетата изпробваха уменията си по боулинг, танцуваха и се забавляваха със студентите от Колежа по икономика и администрация. „Искахме да стоплим предпразнично сърцата на лишени от родителски грижи деца”, заяви Георги Пайташки – II курс специалност „Мениджмънт на обществения ред”, по чието предложение се проведе коледното парти. Идеята му е била подкрепена от целия Студентски съвет на КИА, като лично неговият председател Богдан Тошев е настоял всички деца да получат персонални подаръци. Така и стана – в разгара на купона по-големите от тях останаха смаяни и едвам сдържаха сълзите си от радост, когато получиха така жадуваните MP3 плейъри. Другите пък побързаха да разучат количките и се заиграха с шарените балони, обръчи и топки. Всички подаръци, които приеха децата, бяха осигурени от Колежът по икономика и администрация в Пловдив. Партито нямаше да бъде толкова пъстро, ако не бяха специалните брошури за малчуганите, които направи студента по икономика в КИА Георги Пенков. На тях той е представил коледното дърво като множество от подадени ръце.

Студентският съвет на Колежа не крие амбицията си инициативата да прерасне в национална под наслов: „Подай ръка за едно ново бъдеще. Вече има идея в началото на 2014 година да се проведат благотворителни прояви и в други градове. В края на коледното тържество, продължило повече от 2 часа, всички деца получиха дрехи и лакомства. Малчуганите бяха повече от развълнувани и едвам успяваха да носят всички подаръци.

Колежът по икономика и администрация, който е основен спонсор на събитието и провежда специална социална политика, продължи с приятните изненади, като отправи покана за безплатно обучение към децата в неравностойно положение. Благотворителното коледно парти нямаше да бъде възможно и без подкрепата на: вестник „Марица”, Радио Пловдив, БГ Радио, Радио City, Радио 1 Рок, телевизия Алфа, Media Cafе и Slave Jeans.