Висшето училище по сигурност и икономика отличи с парична награда най-младия участник в конкурса „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив“ за 2023 година. От името на президента на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов помощник-ректорът гл. ас. Иван Петров връчи грамотата на абитуриента Георги Дойчев от Езикова гимназия „Иван Вазов“ и го покани във вуза, за да получи премията от 500 лева.

От своя страна ученикът благодари за престижното отличие за проекта „Осмото тепе“, разработен заедно със съученичката му Савина Димитрова от паралелката по немски език. Целта на бизнес плана е популяризирането на Пловдив и неговото архитектурно и културно-историческо наследство, като се издават персонални сертификати на туристи, посетили града под тепетата. Георги Дойчев получи от зам.-кмета „Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков  и една от двете трети награди на конкурса, организиран за 15-та година от Община Пловдив.

ВУСИ участва от самото начало в значимото събитие, като дава награда за най-млад участник в конкурса и се включва чрез председателя на Студентския си съвет в комисията по оценяване.

На тържествената церемония по награждаването в Гранд хотел Пловдив присъстваха също председателят Илиян Илиев и секретарят Денис Динев на Студентския съвет на ВУСИ. Те поздравиха Георги Дойчев от студентската общност на вуза, като го увериха, че предстоящото му гостуване във вуза ще бъде изпълнено с приятни впечатления.