Представители на бизнеса и обществения живот дискутираха за лидерството във ВУСИ

May 11, 2021

В рамките на събитието бе представена книгата „Лидери за ново начало“

Представители на бизнеса, обществения живот и студенти се събраха на среща дискусия във Висшето училище по сигурност и икономика, за да обсъдят темата „Възможно ли е ново начало“. Поводът за срещата беше представянето на книгата и изложба „Лидери за ново начало“ на Марина Стефанова, Жюстин Томс, Джейн Муита и Естер Гомбаш, а срещата водиха две от авторките на книгата – Марина Стефанова и Жюстин Томс.

На събитието присъства зам.-ректорът на ВУСИ доц. д-р Людмила Дикова, председателят на Настоятелството г-жа Олга Манолова, ръководителят на магистърска програма „Управление на човешките ресурси“ и обществен посредник на община Благоевград доц. д-р Валентин Василев. Гости на срещата бяха представители на Студентския съвет към ВУСИ, общественици, представители на бизнеса и академичната общност.

Темата за лидерството и дискусията „Възможно ли е ново начало“, особено в контекста на условията на световна криза, в която живеем, предизвикаха емоционален разговор, в който всички присъстващи се обединиха около идеята, че качествата на добрия лидер са неизчерпаеми и те постоянно се изменят спрямо изискванията на заобикалящата ни среда.

Участие в дискусията взе и Мирослав Беляшки – началник на отдел „Канцелария на кмета и протокол“ в община Пловдив и възпитаник на ВУСИ. Той беше категоричен, че висшето училище е отличен пример за лидерство и последователност още от самото си създаване и успешно подготвените млади хора, които завършват тук, са доказателството за това.

„Лидерството се възпитава, то се научава и за нас е много ценно да изградим у нашите студенти усет към това какво значи да бъдеш добър лидер. Непрестанно им даваме възможността да генерират идеи, сами да посочват пътя, по който искат да вървят в академичната среда, и съм убедена, че именно този подход е част от успеха на възпитаниците на ВУСИ след завършването им“, коментира зам.-ректорът на ВУСИ доц. д-р Людмила Дикова.

Зад книгата „Лидери за ново начало“ всъщност стои неуморен труд, много прочетени книги и направени проучвания, за да могат днес авторките да се похвалят със своето творение. „Ние искаме непрестанно да увеличаваме списъка с доказани лидери в България и вярваме, че именно подобни срещи са добър начин да ги открием“, коментира Марина Стефанова.

В рамките на срещата бе анонсирана идеята за откриване на Академия за лидери във ВУСИ, към която още отсега проявиха интерес наши и чуждестранни университети.