МАШИНИ ЗА ТЪРСЕНЕ

http://scholar.google.bg/
Ресурси, предложени от Google за търсене на научна информация от всички области на знанието. Източници за издателства, електронни списания, университети, дисертации, научни общества и др.

http://www.proquest.co.uk/en-UK/
ProQuest Портал, който предлага възможности за търсене на научни публикации, списания, вестници, дисертации и др. Изключително богата колекция с материали от 1986 година насам.

https://www.base-search.net
BASE търсачка за академични уеб ресурси. Достъп до пълните текстове на около 60% от индексираните документи са Open Access. BASE се управлява от университетската библиотека на Билефелд. 

http://bizfinance.about.com/

http://www.wolframalpha.com/
WolframAlpha или computational knowledge engine не търси в цялата интернет мрежа, а единствено в собствената си система от данни. Дава конкретни сведения, които могат да са отговор на зададения въпрос, а не списък от уеб адреси. Работи с конкретни данни и цифри, на английски език и продължава да се допълва и доизгражда.

http://www.answers.com/
Предлага бързи и точни отговори на множество теми. Предлага линкове и към други теми. Съдържанието се попълва, като се ползват над 100 авторитетни енциклопедии, речници и атласи.

http://academic.live.com
Нова търсеща машина на Мicrosoft. Проектът е анонсиран през април 2006 г. Услугата позволява на студенти, изследователи и преподаватели да търсят информация от широк спектър академични списания и е мощно изследователско средство. Функционалният интерфейс дава възможност да се групират резултатите по автор, списание, дата и други признаци.