КОЯ Е МИХАЕЛА НЕЙЧЕВА – ПЪРВИЯТ СТУДЕНТ, НАГРАДЕН СЪС СПЕЦИАЛНАТА СТИПЕНДИЯ НА ПРЕЗИДЕНТА НА ВУСИ

Jan 5, 2021


Михаела Нейчева е студентка в специалност „Национална сигурност“ във Висшето училище по сигурност и икономика. Тази година ѝ предстои да завърши бакалавърската си степен, а през целия курс на обучение е отличничка и е сред първенците по успех на ВУСИ. Високият успех донесе на Михаела и специалната стипендия на президента на ВУСИ, която бе връчена за първи път в навечерието на студентския празник. С това проф. д.п.н. Георги Манолов постави началото на нова традиция. Всяка година ще дава стипендия със свои средства на студента с най-висок успех.

Михаела Нейчева е родена и израснала в града под тепетата – Пловдив. За разлика от повечето момичета, които като малки мечтаят да станат принцеси, тя от дете вижда себе си в униформа. С усмивка споделя, че мечтата ѝ е била да стане мис таен агент.
Пътят към мечтата ѝ я отвежда във ВУСИ, където се записва като студентка в специалност “Национална сигурност“, уверена, че това е правилната първа стъпка в кариерата, която иска. Днес мечтите и целите ѝ са по-конкретни – планира да продължи следването си във ВУСИ с магистърска и докторска степен и да се реализира като експерт в системата на митническото разузнаване и разследване. Знанията и уменията, натрупани във висшето училище, я карат да се чувства уверена в себе си и да какви предизвикателства я очакват. След 5 години си представя себе си успешно реализираща и помагаща на света с делата си.
Михаела споделя, че освен ценни знания, ВУСИ ѝ е помогнало да затвърди и някои свои човешки качества, които ще ѝ бъдат полезни в бъдеще. Днес тя е по-дисциплинирана, упорита, отговорна и амбициозна от всякога. Отличните ѝ резултати я карат да се чувства уверена и готова да развива и прилага натрупаните знания в ежедневието си.

“Мисля, че е много добър стимул за студентите в университета да учат упорито, за да следват мечтите си и да не се отказват от тях“, така Михаела определи новата традиция за награждаване на студента с най-висок успех.

Отличничката се обърна към всички, на които тепърва предстои да изберат къде да следват: „Ако си смел, дързък и искаш да вземеш живота си в ръце, не се колебай, ела при нас!”