Преподавателят във ВУСИ доц. д-р Петър Ненков получи националната награда за чистотата на българския език „Д-р Иван Богоров“. Престижното отличие му бе връчено в Деня на народните будители от Община Карлово.

Доц. д-р Ненков е автор на 25 книги с поезия, проза, публицистика с военноисторическа тематика, проблеми на националната сигурност, краеведчески изследвания, както и на научни и журналистически статии. Той участва със свои стихове в националната поетична антология „Българска поезия в 21 век“.

С ежегодната награда, учредена през 2017 година, се удостояват български и чужди автори за произведения на български език, с ярък принос в националната литература, написани с обич към книжовния език, завещан ни от карловеца д-р Иван Богоров. Присъжда се за цялостен принос или за отделни творби в направленията: литературни произведения; литературна критика; публицистика; научни изследвания.

„За мене е голяма чест да бъде удостоен с националната награда в конкурса, носещ името на този велик българин“ – споделя преподавателят във ВУСИ. „Благодаря на ръководството на Общинската организация на СОСЗР „Васил Левски“ – Карлово за номинацията и на комисията, която ме удостои с нея. Тази награда ме задължава и същевременно окриля в по-нататъшната ми дейност като творец“ – подчертава доц. д-р Ненков.