Наградиха победителите в конкурса „Най-добър предприемач на КИА за 2012”

Feb 21, 2013

Днес в Заседателната зала на Колежа победителите в конкурса „Най-добър предприемач на КИА за 2012” получиха множество грамоти, книги и предметни награди.

Президентът на колежа – проф. д.п.н. Георги Манолов приветства всички участници от името на ръководството на КИА. „Този конкурс за пореден път показва, че младите хора са мотивирани. Доволен и горд съм, защото ние в Колежа не целим само да получите диплома, а имаме и много други цели, свързани с придобиването и на практически умения. Тук трябва да получите най-важното, да стъпите на основа, върху която да се развивате. Убеден съм, че трасирате пътя в бъдещото си професионално развитие” заявява проф. Манолов. Отличените студенти са третокурсници от специалност „Икономика на туризма” – редовна и задочна форма на обучение. Президентът на КИА съвместно с проф. д.и.н Асен Конарев – председател на журито възнамеряват да разширят още повече конкурса, да мотивират повече студенти в рамките на младежкия форум.

На първо място са класирани бизнес плановете на Йордан Йовев и Кристина Славчева. Йордан Йовев, който учи редовно, печели първенството с бизнес план за изграждане и развитие на ресторант „Пикник” в с. Първенец, Пловдивско. Задочничката Кристина Славчева е разработила план за изграждане и развитие на ресторант с италианска кухня „Калабрезе“ („Calabresse“) в гр. Пловдив

Вторите две места си поделят Станимира Илиева и Десислава Георгиева. Техните разработки касаят както следва – създаване и развитие на семеен хотел „Панорама” в гр. Сопот и план за създаване и развитие на фирма „Археолоджи тур“ в гр. София.

На трето място комисията е класирала бизнес плановете на Петя Джумерска и Гергана Божанова – съответно редовно и задочно обучение в КИА. Техните разработки са за създаване и развитие на „Сити круизъри” (City Cruisers) в гр. Пловдив и план за създаване на „Хата йога център“ в гр. Пловдив

Председателят на авторитетната комисия проф. д.и.н. Асен Конарев изказа своето задоволство от всички участвали бизнес проекти и пожела успехи в практическата им реализация.

Ръководството и администрацията на Колежа също пожелават много професионални успехи на младите предприемачи!