„Изключително активно е записването на новоприети студенти във Висшето училище по сигурност и икономика“ – споделят от Дирекция „Кандидатстудентски дейности“ на вуза. Кандидатстудентската кампания е в разгара си и преминава при силен интерес към актуалните и модерни бакалавърски и магистърски програми на ВУСИ.

Всекидневно от понеделник до събота включително инспекторите КСД отговорят на онлайн запитванията и на многобройните телефонни обаждания от цялата страна. Успешно разработената система на онлайн кандидатстване за поредна година дава възможност бързо, лесно и удобно кандидат-студентите да подадат документи и да научат своите резултати.

От Дирекцията определят като много интересни срещите си с младите хора, които са приети като първокурсници във ВУСИ. Анастас от Пловдив ще бъде първи курс в специалността „Киберсигурност“. Избрал ВУСИ след сериозно обмисляне как иска да се развива професионално. Реализира се и на артистичната сцена, изявява се и като водещ на младежки инициативи. Допаднала му и голямата активност на Студентския съвет на вуза.

Катя от малко градче във Варненска област последвала примера на мъжа си да запише магистратура. Тя обаче избрала ВУСИ. Допаднала й възможността да учи задочно и да работи.

„Научихме за ВУСИ от Вашите активни презентации в училището на сина ми“ – споделя майката на Георги, – „но подробно се запознахме след това с възможностите за обучение от сайта и социалните мрежи на висшето училище“. По думите й информацията е актуална и много полезна включително и за родителите.

„От Пазарджик, Пловдив, Кърджали, София, Хасково, Димитровград, Стамболийски, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Първомай и от много други места имаме вече нови студенти“ – споделят с радост и усмивка от Дирекция „Кандидатстудентски дейности“ на вуза. За професионалния екип на ВУСИ лятото е динамично и изпълнено с незабравими срещи с кандидат-студенти и новоприети първокурсници.