Поредният от серията майсторски класове във Висшето училище по сигурност и икономика продължава с интересна открита лекция на тема „Дискриминацията като заплаха за сигурността. Правомощия и компетенции на КЗД“.
На 10 юни от 12:00 ч. всички ще могат да разберат какви са правомощията на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) и как дискриминацията може да бъде заплаха за сигурността на отделните индивиди, общества и държави – в конкретност за България.
Лектор на майсторския клас ще бъде д-р Владимира Стоименова-Делийска – доктор по наказателно право и член на КЗД. Работила е като юрисконсулт и е преподавател по наказателно право в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Член е на Съюза на учените в България. Участвала е с лекции и доклади в редица семинари и конференции на местно и международно равнище в областта на защитата на правата на човека и недопускането на дискриминация. Автор е на публикации, свързани с проблеми относно дискриминацията, престъпленията с дискриминационни подбуди и наказанието „доживотен затвор без замяна“.

Майсторският клас ще се проведе онлайн в платформата Google Meet.

Линк към събитието: meet.google.com/coh-erap-opw

Не пропускайте и следващата ни открита лекция – с д-р Лиляна Канелова, с интересна тема за международните санкционни режими срещу кибератаки.

ОЧАКВАМЕ ВИ!