От ВУСИ стартира конкурсът „Най-добър млад предприемач на Пловдив”

Nov 25, 2015

Солидна парична награда за най-младият участник осигурява Висшето училище по сигурност и икономика.

За седма поредна година стартира конкурсът „Най-добър млад предприемач на град Пловдив”. Началото беше дадено във Висшето училище по сигурност и икономика, където зам.-кмета по „Спорт, младежки дейности и социална политика” на Община Пловдив Георги Титюков се срещна със студенти. Той им разясни условията и правилата на надпреварата, според които всеки жител на града между 18 и 33 години може да участва с един проект. Бизнес плана трябва да бъде за инвестиция, съответстваща на размера на някоя от наградите в конкурса, а обемът му не трябва да надхвърля 25 страници. Ако проектът е за по-голяма сума, участникът следва да посочи от къде ще намери допълнителните средства за финансирането му. Жури в състав от външни експерти, представители на общинската администрация, пловдивските висши учебни заведения и IT специалисти ще оценяват работите на участниците. Ще бъдат определени четирите най-добри бизнес плана, които ще спечелят паричните награди в конкурса. Победителят ще получи големия приз – чек на стойност 7 000 лв., класиралият се на втора позиция – 4 000 лв. и двамата на трето място ще вземат по 2 000 лв.

„Община Пловдив е единствената, която организира такъв конкурс, при това за седма поредна година. С провеждането му даваме шанс на младите хора да реализират своите добри бизнес идеи”, обясни Георги Титюков и отчете, че средно около 30 проекта се състезават всяка година. Зам.-кмета на Пловдив подчерта, че над 60 % от наградените до сега участници са успели да развият идеите си. Датата, до която желаещите могат да подадат бизнес плановете си, е 22-ри януари 2016 година.

В хода на разговорите стана ясно, че студентите от ВУСИ се вълнуват и от наболели градски теми като ремонтите на възлови булеварди, изграждането на спортни площадки и велоалеи, строежа на детски градини и т.н. Зам.-кмета на общината Георги Титюков увери бъдещите висшисти, че администрацията ще вземе предвид вижданията им и ще ги заложи в плановете за развитие на града и районните кметства. Той благодари на ВУСИ за дългогодишната подкрепа на конкурса „Най-добър млад предприемач на Пловдив”. И тази година Висшето училище по сигурност и икономика осигурява солидна парична награда за най-младият участник в надпреварата.