ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО СЛУЧАЙ 1 НОЕМВРИ – ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

Oct 31, 2020

Уважаеми дейци на образованието и науката, книжовници и просветители,
Уважаеми преподаватели, колеги и студенти,

От името на академичното ръководство на Висшето училище по сигурност и икономика и лично от мое име Ви поздравявам по повод 1 ноември – Деня на народните будители!

Днес посрещаме този светъл празник по необичаен начин, но със същата признателност и почит към делото на всички онези достойни българи, за чието дело си спомняме с уважение. Прекланяме се пред тези, които ревностно съхраняваха народното самосъзнание. Нашето историческо минало изобилства от цяла плеяда изявени личности, които с гордост можем да наречем будители на нацията. С тяхна помощ запазихме вярата в непреходните ценности, в морала и добродетелите, които ни съхраниха през вековете.

Изразявам дълбокото си уважение към днешните хиляди просветни и научни дейци, преподаватели и учители, радеещи за българското слово и дух. Въпреки всички трудности, пред които сме изправени, те продължават да са посветени на делото си. Сигурен съм, че и занапред ще продължавате с чувство на отговорност да изпълнявате мисията си, ще бъдете достойни и горди наследници на завещаното от нашите предци, ще възпитавате младите в любов към знанието и книжнината.

Пожелавам Ви здраве и много нови успехи по пътя на образованието и просветата. Вие сте героите на нашето време, които всеки ден с делата си показват, че никое разстояние не може да ни отдалечи от знанието.

Честит празник!

Президент на ВУСИ:
проф. д.п.н. Георги Манолов

1 ноември 2020 г. 
Пловдив