Поздравителен адрес по случай 1 ноември – Деня на народните будители

Oct 31, 2016

От името на ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика и лично от мое име, приемете най-сърдечни и искрени поздрави по повод 1 ноември – Деня на народните будители!
На тази дата изразяваме почитта си към създателите и пазителите на българската духовна култура и традиции, пред тези, които събуждат българското самосъзнание. С тяхна помощ нашият народ е запазил вярата си в непреходните ценности, в морала и добродетелите, съхранили ни през вековете като нация.
Вярвам, че делото на тези бележити българи ще пребъде, както и вечно ще живее неизменият стремеж към знания и вяра.
Изразявам дълбокото си уважение към днешните хиляди просветни и културни дейци, преподаватели и учители, радеещи за българското слово и дух. Сигурен съм, че и занапред ще продължавате с чувство на отгорност да изпълнявате мисията си, ще бъдете достойни и горди наследници на завещаното от нашите предци, ще възпитавате младите в любов към знанието.
В този светъл празник Ви пожелавам здраве и много нови успехи по пътя на просветата. Бъдете все така верни на ценностите и идеалите на народните будители, нека начинанията Ви служат за пример, както на сегашното, така и на бъдещите поколения.

Честит празник!

1 ноември 2016 година
проф. д.п.н. Георги Манолов
президент на Висше училище по сигурност и икономика