Поздравителен адрес по случай 1 ноември – Деня на народните будители

Oct 30, 2015

Уважаеми преподаватели,

уважаеми дейци на просветата, науката и културата,

уважаеми студенти,

         От името на ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика и лично от мое име, приемете най-сърдечни и искрени поздрави по повод 1 ноември – Деня на народните будители!

На тази дата всички ние се прекланяме пред онези заслужили българи, които със слово и дела през вековете са опазили нашата култура и език. Свеждаме глави пред първоучителите и духовните водачи, които завещаха на бъдещите поколения стремеж към знание, будност и национално самочувствие.

Убеден съм, че всички Вие успешно продължавате тяхното дело, съхранило вечния дух и стремеж към по-добро бъдеще на българския народ.

Нека помним и тачим богатото културно-историческо наследство, което имаме като нация, за да светлее в националната памет жаравата от образи на творци и крепители на българската държава.

Пожелавам Ви да носите в сърцата си възрожденския дух на знанието и творчеството, да опазвате и обогатявате духовността.

Честит празник!

1 ноември 2015 година                                                                                        проф. д.п.н. Георги Манолов

президент на Висше училище по сигурност и икономика