Председателят на Студентския съвет на ВУСИ Ива Ямелиева: Ще работим активно за реализирането на студентски инициативи и проекти

Nov 25, 2016

Ивелина Ямелиева е на 20 години. Родена е в с. Орешак, област Ловеч. Завършва средното си образование през 2015 г. в СУ “Свети Климент Охридски” в град Троян. Любимите й предмети са математика, български и изобразително изкуство. Като малка е свирила на пиано и оттогава датира любовта й към музиката, в която присъства този клавишен инструмент. Рисува скици, а някои от картините й са участвали на изложби. В свободното си време предпочита да бъде с приятели. За себе си казва, че е много усмихната и позитивна, винаги готова за нови предизвикателства.
За ВУСИ разбира от интернет и записва специалност “Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред”. Желае след дипломирането си да работи в сферата на националната сигурност. Член е на Студентския съвет (СС) на вуза от една година и заради активността си и визията му за развитие е избрана за председател на СС на ВУСИ.

– Ива, беше избрана за председател на Студентския съвет на ВУСИ. Как се чувстваш на поста ?

Благодаря за оказаното доверие да бъда председател на СС на ВУСИ. Осъзнавам, че това е голяма отговорност и ще се опитам да оправдая очакванията на колегите, които ми гласуваха доверие. За мен това е ново предизвикателство, ще вложа всичките си знания и умения, които имам до момента, за да може Студентския съвет да работи пълноценно и ефективно.

– Какви ще бъдат приоритетите ти като председател на Студентския съвет на ВУСИ?

Още на първото заседание видях, че членовете на СС имат хъс за работа, интересни виждания и свежи идеи, които ще ни дадат нов тласък за развитие. Не се и съмнявам, че с колегите ще продължим добрите практики на Студентския съвет и ще се опитаме да разширим влиянието му, осъществявайки контакти и с други сродни организации. Ще работим активно за реализирането на студентски инициативи, проекти и бъдещи планове. Разбира се, всичките ни действия ще бъдат в рамките на нашите правомощия и компетентност.

– Какво провокира младите хора към активност ?

Студентите искат да бъдат чути и разбрани, да се зачетат мненията и желанията им, което на практика се получава във Висшето училище по сигурност и икономика. Разбира се, винаги може да се направи още за подобряване на комуникацията и затова предвиждаме да направим анкети сред младите хора. Искаме да чуем мнението им, да обсъдим заедно начините за оптимизиране на обучението, преподаването и т.н. Също така сме предложили да има студентски практики, които се радват на голям интерес и несъмнено ще провокират колегите към активност.

– Върху какво работите в момента в СС?

Подехме инициатива за благотворително набиране на средства за Центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания към Комплекса за социални услуги “Олга Скобелева” в Пловдив. Също така събираме и дрехи, които ще дарим на малчуганите. Призовавам всички, които искат и могат да помогнат, да го направят до 10-ти декември. За целта във фоайето на вуза сме сложили кутия, в която се събират даренията. За пролетта обмисляме още няколко прояви, сред които „Мис и Мистър ВУСИ”, благотворителен концерт за деца в неравностойно положение, седмица на спорта, да изчистим града и т.н. Обръщам се към всички студенти на Висшето училище по сигурност и икономика, които могат да обогатят идеите ни, да се свържат с отговорниците на групите, след което ние ще обсъдим предложенията им на заседание на Студентския съвет.