Президентът на КИА проф. дпн Георги Манолов: Не трябва да има дискриминация между студентите в държавните и частни висши училища!

Sep 23, 2014

Студенти и преподаватели на КИА се срещнаха с кандидат-депутати от ГЕРБ.

„Втора ръка ли са студентите в частните висши училища?” – този въпрос постави президентът на Колежа по икономика и администрация проф. Георги Манолов по време на среща с кандидатите за депутати от ГЕРБ за град Пловдив и областта. Препълнената аудитория в КИА бурно аплодира позицията на проф. Манолов, който уточни, че в момента студентите в частните ВУЗ-ове по закон нямат право да получават държавна стипендия.

Бъдещите депутати от ГЕРБ поеха ангажимент да обсъдят казуса в Комисията по образование в следващото Народно събрание, както и да разискат въпроса със студентските общежития. Президентът на КИА поиска и в бъдещия Закон за висшето образование да залегне клауза за кредитирането на частните висши училища. „По-голям гратисен период ще ни развърже ръцете и ще можем да инвестираме в материалната база”, заяви проф. Манолов.

Сред останалите въпроси, които студенти и преподаватели на КИА обсъдиха с кандидатите за депутати от ГЕРБ, бяха тези за здравеопазването, селското стопанство и туризма. „Благодаря за откровения разговор и въпросите, които ни поставихте. Хубаво е, че срещите ни се превърнаха в регулярни и можем да чуем проблемите на младите и научната общност”, заяви председателят на областната структура на ГЕРБ Здравко Димитров. В края на срещата бъдещите народни представители разгледаха залите за спорт и бойни изкуства, както и тази за обучение по криминалистика.