Президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов с дарение на ОУ „Юрий Гагарин” – Смолян

Aug 15, 2016

Президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов направи дарение на ОУ „Юрий Гагарин” в град Смолян. Поводът е 135-годишнината от основаването на Начално училище и 35-годишнината на Основно училище, носещо името на първият човек в историята, полетял в Космоса. Проф. Манолов, който е възпитаник на учебното заведение, дари супер модерен компютър и книги, които ще се ползват от преподавателите и служителите в училището.
ОУ „Юрий Гагарин” в Смолян е едно от най-авторитетните не само в град Смолян, но и в цялата община. Създадено е през 1881 г. в двора на православния храм „Св. Дух” с доброволния труд на местните жители. През годините материалната база непрекъснато се разширява и модернизира, а преподаватели са едни от най-добрите учители в България. През дългогодишната си история ОУ „Юрий Гагарин” – Смолян е дало успешен старт в живота на хиляди свои възпитаници. „Горд съм, че именно тук съм се научил да чета и пиша, да си поставям цели и да ги постигам с помощта на моите учители, които никога няма да забравя”, заяви проф. Манолов.
Компютърът, който е последна дума на техниката, ще помогне на преподавателите да се подготвят още по-качествено за новите предизвикателства, да се информират за новостите в образователния процес и своевременно да прилагат наученото, убедени са в ОУ „Юрий Гагарин” – Смолян. Ръководството на училището прие дарението на проф. Георги Манолов и сърдечно благодари за достойния жест.