Президентът на ВУСИ проф. Манолов: Предлагаме уникално съчетание на специалности

Jun 15, 2015

„Съчетанието на специалности в сферата на сигурността и икономиката е уникално за българските образователни условия”, заяви в специално интервю за www.eurobulgaria.net президентът на Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ) проф. Георги Манолов. Той уточни, че подобен ВУЗ няма никъде в страната, което го прави единствен по рода си в България.

ВУСИ предлага бакалавърски и магистърски програми в сферата на националната сигурност, обществения ред, борбата с тероризма, киберпрестъпността, прането на пари и т.н. Успоредно с това ще се развиват и професионалните направления „Икономика” и „Администрация и управление”, където висшето училище има завоювани солидни позиции.

„Една пазарна икономика винаги изпитва глад за различни висококвалифицирани кадри. Потребността от икономисти, администратори и управленци в страната не само ще се увеличава, но и рязко ще нараства в условията на отиващата си криза”, категоричен е президентът на ВУСИ. Той допълни, че Висшето училище по сигурност и икономика е нов момент в еволюцията на втория по големина университетски център у нас.

„Доближаваме се до столицата по разнообразие и качество на предлаганите услуги и специалности, което неимоверно много увеличава потенциала на града. Освен това Пловдив ще може да готви свои кадри за сигурността и обществения ред”, уточни проф. Манолов. Той не крие гордостта си от факта, че единствено ВУСИ получи единодушната подкрепа на депутатите при гласуването в пленарна зала. „Това не е случайно, тъй като народните представители оцениха факта, че сме с най-добрите показатели от всички останали висши училища. Оптимисти сме за бъдещето”, каза в заключение президентът на Висшето училище по сигурност и икономика.