Приветствие на президентът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. Георги Манолов по повод 22-ри септември – 107-та годишнина от обявяването на Независимостта на България

Sep 18, 2015

Уважаеми дами и господа,

Позволете ми от името на ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика и лично от мое име да Ви поздравя за 22-ри септември – 107-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Този празничен ден е от изключително значение за нас, тъй като е извоюван без чужда помощ, благодарение на самочувствието и увереността на българския народ.

В ден като днешния сме длъжни да направим равносметка и да отчетем, че уроците от септември 1908 година са ясен знак за нашия народ и неговата силна воля да гради сам своето независимо бъдеще.

България придобива статута на суверенна държава на този ден преди 107 години. Тази безспорна победа на младата ни дипломация не само ни върна в семейството на независимите държави, но и ни направи фактор в Европа.

Дати като днешната винаги ще ни вълнуват, защото те са повод за гордост и основание да продължим уверено по избрания път!

Дълбок поклон пред паметта и делото на всички достойни българи, посветили живота си на най-висшата кауза – Свободата и Независимостта на Родината!

Честит празник!

проф. д.п.н. Георги Манолов – президент на Висше училище по сигурност и икономика