Студентският съвет на Висшето училище по сигурност и икономика отново се включи в благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“. Председателят Илиян Илиев, секретарят Маргарита Моллова и Емануела Енева от съвета предадоха 10 големи пластмасови туби с капачки с общо тегло над 20 кг в определен за инициативата пункт.

Участието за пореден път в националната акция на студентите на ВУСИ е част от инициативите им, посветени на предстоящия на 4 ноември 20-годишен юбилей на вуза. Нека припомним, че за 15-годишнината от създаването на ВУСИ Студентският съвет получи специална грамота за активното си участие в „Капачки за бъдеще“.

Чрез приноса си студентската общност на висшето училище спомага за закупуване на специални неонатални линейки и кувьози за недоносени бебета и новородени със здравословни проблеми. Именно на болница в Пловдив бе дарена първата специализирана линейка, закупена със средства от благотворителната инициатива.

Възпитаниците на ВУСИ имат пълната подкрепа на неговото ръководство за своята зряла обществена ангажираност, както и за намаляване на замърсяването на околната среда с пластмасови отпадъци чрез тяхното рециклиране.