Студентският съвет на ВУСИ зарадва с благородна инициатива живеещите в Дома за възрастни хора „Мари Дар“ в Пловдив. Студентите, подкрепени от ръководството на висшето училище, заедно със своя председател Маргарита Моллова гостуваха на възрастните хора и заедно приготвиха традиционни за коледно-новогодишните празници вкуснотии.

Всички с изключително вълнение се включиха в направата на баници, курабии, тутманик и питка. Удовлетвореността дойде и от споделените съкровени моменти от живота на възрастните хора. „Направихме си равносметка за опита на хората в Дома“ – каза студентският председател. „Емоционално и истинско бе преживяването ни тук. Благодарим на Мария Йорданова – собственик и социален работник на „Мари Дар“, за уюта по време на гостуването ни“ – сподели още Маргарита Моллова.

Студентите на ВУСИ подариха на всички в Дома специално изработени празнични картички с пожеланието вълшебството на Коледа да изпълни деня им с обич, радост и споделени моменти на щастие с близките им.

Благотворителните идеи и инициативи на Студентския съвет продължават и занапред. Целта е реализирането на успешна програма за обществена помощ, която студентите на ВУСИ устойчиво изграждат.