Председателят на Студентския съвет на Висшето училище по сигурност и икономика Илиян Илиев участва в работна среща по актуални теми между представителите на студентските съвети на пловдивските вузове. Тя се проведе в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“. Намеренията на студентските съвети в града под тепетата е да се срещат ежемесечно с цел сътрудничество и обмяна на идеи.

Преди това Илиян Илиев с колегите си Станислав Шутилов и Маргарита Моллова от СС на ВУСИ присъстваха на Общо събрание на НПСС, чийто домакин бе Студентският съвет на НМА “Проф. Панчо Владигеров”.

По време на заседанието бе обсъден годишният доклад за дейността на НПСС за 2022 година и бе приет планът за дейността му за 2023 година. Представителите на студентските общности поднесоха цветя пред посолството на Република Турция в София в памет на загиналите от унищожителните земетресения в югоизточната ни съседка и Сирия. В знак на човешка солидарност със случващото се в двете страни те дадоха подкрепа за провежданата кампания за набиране на дарения в помощ на пострадалите.

Студентите на ВУСИ участваха и в обучение на тема “Как да организираме събития с високопоставени лица и гости”, за което бяха отличени със сертификати.