ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ВУСИ ПОСТАВИ НАЧАЛОТО НА НОВА ТРАДИЦИЯ – ТОЙ ЩЕ ДАВА ЕЖЕГОДНА СТИПЕНДИЯ НА СТУДЕНТА С НАЙ-ВИСОК УСПЕХ

Dec 4, 2020

И тази година студентите с отличен успех във Висшето училище по сигурност и икономика ще получат стипендия в навечерието на Студентския празник 8 декември. Поради извънредната ситуация и в изпълнение на противоепидемичните мерки за първи път това няма да се случи на официална празнична церемония.

Президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов постави началото на нова традиция. Всяка година с лични средства той ще връчва стипендия на студента, показал най-висок успех. „Смятам, че усилията на студентите и копнежът им за знания трябва да бъдат поощрявани. Изпитанията, пред които сме изправени, причиняват трудности за всички и приемам като свой дълг да внеса лъч светлина и да бъда в помощ на студентите ни. Именно затова тази година реших да започна да давам от свое име ежегодно стипендия на студента с най-висок успех“, коментира проф. Манолов. Стипендията на президента на ВУСИ в размер на 120 лв. на месец през цялата академична година печели Михаела Нейчева с успех Отличен 5,72.

Стипендия от ВУСИ за отличен успех в размер на 100 лв. ще получават: Ива Бангова, Росен Атанасов, Андрея Кънев, Денис Йорданов, Гергана Камбурова, Стефка Бангова и Филиз Ридаева. По 80 лв. ще получават: Елена Сиракова, Любомира Гирова, Ева Чомпалова, Борис Зарков, Костадин Русинов, Аделина Божилова и Радка Шишкова.

Всички стипендии ще бъдат изплатени на студентите по банков път, а стипендиантите ще получат и грамоти.