Студент дари икони на ВУСИ

Sep 28, 2015

Първокурсникът Неделчо Чонов дари три икони на Висшето училище по сигурност и икономика. На тях са изографисани Пресвета Богородица с Младенеца, Исус Христос и Архангел Михаил. Иконите са осветени в Бачковския манастир на специална служба, поясни студентът.

Неделчо Чонов е приет в специалност „Национална сигурност и антитерористична дейност”, задочно обучение. 36-годишният мъж избира ВУСИ заради гъвкавите програми за обучение и високото ниво на преподавателския състав. Той не крие, че цял живот е харесвал работата в сферата на сигурността, но досега не е имал възможност да работи активно. Надява се след успешното дипломиране съдбата да му даде този шанс. „Убеден съм, че когато човек прави добро, ще получи добро”, откровен е Неделчо Чонов. И допълва, че вярата винаги му е помагала в трудни моменти. Животът е низ от предизвикателства и човек не трябва да изневерява на собственото си верую, е кредото на младия мъж. Неделчо Чонов иска дарението му да бъде прието от хората като спонтанен и чистосърдечен акт, който да внесе повече духовност в ежедневието. Решил се на тази стъпка след разговор с приятели. Те го посъветвали да избере икони, защото освен енергия и заряд, те носят сила и дух. Важни са посланията, които стигат до сърцата на хората и ги правят по-добри, заключава Неделчо Чонов.

Ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика благодари за жеста и щедростта на студента и му желае здраве, благополучие и много позитивна енергия.