Студенти на КИА се състезават за реформи в ЕС

Mar 22, 2013

Отборът на Колежа от икономика и администрация заедно с 3 други студентски отбора участва днес в Пловдив в Първото регионално студентско състезание на тема “Европейските граждани и реформите в ЕС”. То се организира от Информационното бюро на Европейския парламент в България в рамките на Дните на Европейския парламент в периода 17-23 март. Журито е сформирано от членове на Европейския парламент, представители на Информационното бюро на ЕП, експерти и журналисти, представители на младежки неправителствени организации. Член на авторитетното жури е и зам.-кметът на Пловдив г-н Стефан Стоянов, а отборът-победител ще посети сесия на Европейския парламент в Брюксел през есента.

Състезанието се състои в зала “Проф. арх. Йолов” на хотел “Тримонциум”. В 13.20 часа започва дебата между студентите. Резултатите ще бъдат обявени на пресконференция в същата зала от 15.30 часа.

Младежката надпревара има за цел да събере на едно място най-изявените студенти в областта на европейската тематика. Всеки отбор се състои от по 5 студенти от 4 държавни и частни университети и колежи от Пловдив и Бургас. Състезанието е в два кръга: първият представлява тест с въпроси с различна степен на трудност за определено време / 90 минути/ с участието на всички отбори. Вторият кръг е дискусия между представители на отборите – финалисти по една от няколко предварително определени теми, които ще бъдат съобщени на участниците в състезанието предварително.

Младежкият форум е платформа за обмяна на мнения между студентите по актуални теми от дневния ред на ЕП и ЕС. В рамките на състезанието студентите ще имат и възможност да се срещнат и разговарят лично с членове на Европейския парламент, които участват пряко в подготовката на решенията на ЕП, както и дискутират актуални теми от дневния ред на ЕС с експерти.

зала “Проф. арх. Йолов” на хотел “Тримонциум” – Пловдив

отборът на КИА
отборът на КИА