Студенти на ВУСИ на стажове в Районна прокуратура – Пловдив

Nov 21, 2016

Студенти на Висшето училище по сигурност и икономика започнаха стажове в Районната прокуратура в град Пловдив. Лично зам.-районния прокурор Чавдар Грошев прие първата група млади хора, които се обучават в професионално направление „Национална сигурност”. Той ги запозна подробно с целия механизъм на досъдебното производство и им даде реални примери от практиката, с които прокурорите се сблъскват всеки ден. Освен това студентите се запознаха с нормативни документи, научиха как се подава жалба и по какъв ред се разглежда тя, какви проверки се извършват от компетентните органи.
Зам.-районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев показа на младите хора деловодството и администрацията, като ги увери, че срещите ще се превърнат в практика.
„Благодарим за гостоприемството и любезното отношение на г-н Грошев”, заявиха студентите на ВУСИ. Те останаха впечатлени от високият професионализъм и коректността на работещите в Районна прокуратура – Пловдив. Стажът ще бъде изключително полезен за всички нас, които се обучаваме в „Национална сигурност”, защото получаваме практически достъп и информация от първа ръка за това как функционира една от най-важните институции в България, допълниха студентите. Прокурор Грошев ги увери, че при следващите визити те ще присъстват на съдебни дела от различно естество, за да добият още по-пълна представа за правораздавателния процес у нас, както и ще посетят Районния съд в Пловдив и районни управления на МВР.
„Работим изключително пълноценно с всички държавни и частни организации и стажовете в Районната прокуратура в града са поредно доказателство за това”, заяви президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов. Винаги сме искали нашите възпитаниците да получават възможно най-доброто образование, включващо както теоретични, така и необходимите практически умения и правим поредната стъпка в правилната посока, допълни проф. Манолов. Той увери студентите, че ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика ще продължава да разширява възможностите пред младите хора, за да могат след успешното дипломиране бързо и безпроблемно да се реализират на конкурентния пазар на труда.