Студентски съвет

Студентски съвет (СС) е организация, съществуващата по Закона за висшето образование и финансирана от бюджета на Висшето училище по сигурност и икономика. Членовете на СС се избират пряко от студентите. Основната цел на съществуването на тази организация е да бъде в помощ на студентите и всеки да може да се обърне към Студентския съвет за напътствие или помощ, в рамките на компетенциите му.

Мартин Тунов – председател
Габриела Арабаджиева – зам.-председател
Алек Златев – секретар
Виктория Андреева – зам.- секретар

Членове
Михаела Нейчева
Несрин Исмаил
Георги Марков
Спаска Хантова
Елена Вълчева
Христо Варин

e-mail: ss @ vusi.bg

Дейност

СТУДЕНТСКИЯ СЪВЕТ НА ВУСИ ВЗЕ АКТИВНО УЧАСТИЕ В БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ „КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ“

Студентският съвет (СС) на Висшето училище по сигурност и икономика получи специална грамота за активно участие в благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“, в която се включват за пореден път. Въпреки пандемията и краткото присъствие във висшето училище, възпитаниците на ВУСИ успяха отново да съберат няколко хиляди броя с общо тегло 20 кг., които предадоха в определен за събирането им пункт.
Целта на благотворителното събиране на пластмасови капачки е да се събират достатъчно средства, с които да се закупува апаратура за грижа за най-малките в малките населени места. Инициативата се провежда от години и вече са закупени десетки животоспасяващи апарати.
„Приветствам инициативата на Студентския съвет, който въпреки обучението от вкъщи, продължава да е социално ангажиран и да се старае да твори добро. Радвам се, че нашите студенти проявяват разбиране и са активни“, заяви президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов.

СТУДЕНТИ ОТ ВУСИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ШЕСТВИЕТО ПО ПОВОД 24 МАЙ

Студентският съвет на ВУСИ се включи в шествието по повод 24 май, организирано от Община Пловдив, като студентите на вуза бяха единствените представители от сферата на висшето образование на парада.
„За нас това е една от най-важните дати в културния ни календар. Обичаме българския език, ценим го и чувстваме като свой дълг да го почетем на празника“, коментира председателят на Студентския съвет Мартин Тунов.
Студенти на висшето училище преминаха през целия път на шествието със знамето на ВУСИ в ръка и гордо вдигнати глави.
„Когато разбрах, че Студентският съвет иска да се включи в шествието, бях изключително приятно изненадан. Младите хора, които учат при нас, могат само да служат за пример на своите връстници. Те развяха гордо знамето на вуза и отсрамиха академичната общност, чиито единствени представители на парада бяха нашите студенти“, коментира президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов.

Студентския съвет на ВУСИ подариха цветя за Международния ден на жената – 8 март

Студенти, членове на Студентския съвет, преподаватели и служители на Висшето училище по сигурност и икономика отдадоха почит и положиха венец на паметника на руските освободители, в парк „Бунарджика“ по случай на 142-та годишнина от Освобождението на България от османско владичество.

Студентския съвет на ВУСИ подари на студенти и преподаватели специално изработени от Издателския комплекс поздравителни картички по случай 14 февруари

Студентския съвет на ВУСИ с инициатива за 8-ми март – подариха цветя за Международния ден на жената

Дискусионен клуб “Полемика”

Дискусионен клуб „Полемика“ е инициатива на Студентския съвет на Висшето училище по сигурност и икономика, подкрепена от ръководството на вуза. В „Полемика“ гостуват изявени представители на академичната общност, видни общественици и доказани професионалисти от различни области. Дискусиите са преди всичко свободна обмяна на научни идеи, подходи и гледни точки, и са насочени към всички млади хора, както и за възпитаници на други университети.