Демонстрация на танков симулатор ще излъчи ВУСИ онлайн

Jun 3, 2021


Серията от събития в рамките на Дни на отворените врати във Висшето училище по сигурност и икономика продължава с атрактивна демонстрация на танков симулатор, която ще проведе създателят на тренажора.

Демонстрацията можете да наблюдавате онлайн и на място в сградата на ВУСИ на 7 юни (понеделник) от 14:00 часа.
Събитието ще се проведе в рамките на партньорството на ВУСИ с Технически университет – гр. София и ще бъде неповторимо и запомнящо се.

„Вероятно немалко от нашите студенти ще имат възможността да видят танкове в работата си в сферата на сигурността, за това с тази демонстрация те ще могат да се пренесат виртуално на бойното поле в една максимално близка до реалната среда“, коментира президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов и добави, че това е само началото на партньорството на вуза с Техническия университет и предстоят още много зрелищни събития и инициативи.

Зад контролера на тренажора ще застане Стефан Ставрев – изобретател и докторант. За конкретен модел е избран американският танк M1A2 Abrams. Симулаторът позволява, с леки модификации, да бъде приспособен и за други модели на танкове. M1A2 Abrams се оперира от екип от 4 души: командир, зареждач, артилерист и шофьор. Повече за изобретението ще разкаже самият му създател.