Триумф на красота и талант в конкурса „Мис и Мистър КИА 2013“

May 10, 2013

За поредна година КИА излъчи своите най-красиви студенти. Събитието е част от честванията по повод 10-годишния юбилей на Колежа по икономика и администрация, чийто студенти са едни от най-очарователните, талантливи и интелигентни млади хора, с които се гордее учебното ни заведение. Второкурсниците Виктория Комнева и Гюнай Мехмед са тазгодишните носители на титлата Мис и Мистър КИА.  И двамата са от град Бургас и учат „Маркетинг”.  Жури определи подгласничките на кралицата на красотата, които са в една и съща специалност „Мениджмънт на обществения ред” – това са Росица Калницка и Любомира Стоянова. Сред момчетата Марио Кутев от „Мениджмънт на обществения ред” зае второто, а Георги Пайташки от „Мениджмънт на антитерористичната дейност” – третото място.

Емоционалното шоу се проведе на 9 май 2013 г. в коктейл-бар „Вижън“. Сред компетентното жури се открояваха г-н Спас Кузов – гл.-редактор на електронното издание на в-к „Марица” и председател на журито, г-жа Олга Манолова – Директор на Института по социално-политически изследвания „Маркс Вебер”, г-н Йордан Памуков – Директор „Маркетинг” на КИА, Богдан Тошев – председателят на СС на КИА. Представител на академичния дух на колежа бе гл. ас. Иван Петров – пом.-ректор на КИА. Сред официалните гости се открои г-н Даньо Пенев – ст.-експерт в отдел „Екология” на Областна администрация – Пловдив.

Две от участничките в конкурса ще продължат участието се и във финала на конкурса «Мис и Мистър Академика 2013», който ще се проведе на 17 май 2013 в Античния театър и е заключителното събитие от Open Student Fest 2013, в чиято организация взимат активно участие и студентите на КИА съвместно с още 7 Пловдивски висши учебни заведения.

Конкурсът се проведе в няколко кръга. В началото участниците дефилираха в спортно-елегантни облекла, а след това – с официални тоалети. Журито оценяваше грацията, артистичността и сценичното поведение на претендентите за титлата. Кандидатите бяха допълнително затруднени от зададените им въпроси. Освен това участниците разкриха различни свои страсти и таланти.

Председателят на журито награди победителите в юбилейния конкурс Мис и Мистър КИА 2013. Пом.-ректорът на КИА – гл. ас. Петров приветства всички участници и гости и отправи пожелание конкурсът да се превърне в традиционен, ежегоден форум на красотата и грацията на студентите от Колежа по икономика и администрация!