Двама преподаватели от университета “Каратекин” в турския град Чанкъръ гостуваха по програма Еразъм+ на Висшето училище по сигурност и икономика. В рамките на деловата визита доц. Серкан Юнал и доц. Зекайи Кая се срещнаха с президента на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов, с ректора проф. д-р Йордан Бакалов и с председателя на Настоятелството Олга Манолова и изнесоха лекции пред академичната общност на вуза.

„Моята област на интерес е основно сравнителна политика, политика на Близкия Изток и турският политически живот“- разказа доц. Юнал. Той сподели впечатленията си, че ВУСИ поставя доста интересни теми чрез професионалните си направления по сигурност, икономика, администрация и управление. Според доц. Юнал, много е важно студентите да бъдат любопитни и да учат, за да са компетентни в професиите си. Също така препоръча те да пишат есета и статии, като надграждат всеки ден. „Трябва да се трудят. Така ще бъдат квалифицирани кадри след завършване и това ще ги направи удовлетворени“- подчерта той.

Доц. Зекайи Кая преподава във факултета по икономика и социални науки на турския университет. Той сподели, че програма Еразъм+ и обменът между университетите спомага за развитието на научната база и дори създаването на нови предмети.

Двамата преподаватели получиха сертификати за академичния обмен във ВУСИ от председателя на Настоятелството Олга Манолова. Те се включиха и в традиционна студентска инициатива за засаждане на млади дръвчета в Алеята на ВУСИ по повод Деня на Земята.