ВУСИ събира експерти от няколко държави в уебинар по повод Международния ден на човешките ресурси

May 18, 2021

Висшето училище по сигурност и икономика ще отбележи Международния ден на човешките ресурси с уебинар, в който участие ще вземат експерти от различни сфери на бизнеса у нас, както и представители на департаментите по управление на човешките ресурси в три чуждестранни университета. Той ще се проведе на 20 май от 14:00 часа. За да получите линк за присъединяване към уебинара, пишете на pr@vusi.bg.

В рамките на уебинара ще бъдат обсъдени проблемите и предизвикателствата, пред които е изправен секторът в условия на пандемия, както и ще бъдат разгледани и дискутирани тенденциите и перспективите за развитие оттук нататък.

Основни доклади в рамките на уебинара ще имат предтавители на италианския университет еСampus, грузинският Saint Andrew Georgian University, както и Международният славянски университет в Македония. Презентатор в уебинара ще бъде и ръководителят на магистърска програма „Управление на човешките ресурси“ във ВУСИ доц. д-р Валентин Василев., а специален гост на събитието на място във ВУСИ ще бъде почетният консул на Италия в Пловдив – Джузепе де Франческо.

Гости на събитието и основни участници в дискусията ще бъдат: Ванко Иванов – началник-отдел „Човешки ресурси“, Община Пловдив, Ивайло Спасов – „Човешки ресурси“, секретар на в БНТ РТВЦ-Пловдив, д-р Младен Младенов – адвокат, специалист по правна закрила при управление на човешките ресурси, Костадин Георгиев – главен експерт „Европейски програми и устойчиво развитие“, Община Благоевград и Надя Чушкова – директор на отдел „Човешки ресурси“ в „БЕЛЛА – България“.  В уебинара ще се включи и президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов, както и председателят на настоятелството г-жа Олга Манолова и зам.-ректорът доц. д-р Людмила Дикова. Припомняме, че доц. Дикова има дългогодишен опит в управлението на човешките ресурси в банковия сектор преди да се насочи към развитието си в академичните среди.

Целта на уебинара е да се получи експертна дискусия и да бъдат обсъдени идеи и успешни практики, които биха могли да се приложат в сферата на човешките ресурси и да доведат до положителни резултати и изграждане на устойчиви в дългосрочен план добри практики.