Учениците от 12-ти клас на СУ „Христо Г. Данов“ в Пловдив посетиха Висшето училище по сигурност и икономика в рамките на Дните на кариерата и отворените врати, които се организират традиционно от вуза по време на кандидатстудентската кампания. Главният секретар на ВУСИ доц. д-р Атанаска Тунтова и мениджърът „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич посрещнаха дванадесетокласниците заедно с техния класен ръководител Весела Панова и преподавателя г-жа Андрафилова. Визитата бе осъществена благодарение и на съдействието на директора на пловдивското училище Гергана Аврамова.

Бъдещите зрелостници проявиха активен интерес към историята и успехите на ВУСИ през 20-те години от неговото създаване. Те се запознаха с разнообразните възможности за обучение в актуалните бакалавърски специалности в трите професионални направления на висшето училище по национална сигурност, икономика и администрация и управление. Екипът на висшето училище им обясни как могат да кандидатстват още преди да са завършили средното си образование и да се включат в ранното записване, като си запазят предпочитана от тях специалност. Учениците научиха и за онлайн кандидатстването, което се прави бързо и лесно и през мобилен телефон само за минута време.

Доц. д-р Атанаска Тунтова им разказа съществени детайли от високото ниво на преподаване и академичната подготовка на студентите тук, съчетаващо теорията с практиката. Те научиха за сътрудничеството на ВУСИ с редица държавни, местни и бизнес структури в сферата на сигурността, икономиката и мениджмънта, в които могат да бъдат на практическо обучение.

Обиколката на модерната учебно-материална база на ВУСИ предизвика искреното възхищение на учениците. С огромен интерес те разгледаха просторните аудитории и специализираните кабинети и зали по информационни технологии, охранителна сигурност, криминалистика, полиграф и бойни изкуства. На края на посещението с много емоции и взаимно окуражаване бъдещите зрелостници потренираха своите умения за стрелба с пистолет и на атрактивното електронно стрелбище на висшето училище.

Учениците получиха и комплект от разнообразни рекламни материали, дело на Издателския комплекс на вуза, презентиращи многобройните научни, академични и студентски изяви във ВУСИ.