Представители на Висшето училище по сигурност и икономика посетиха 7. СУ „Свети Седмочисленици“ в София като част от презентиращата програма в провежданата кандидатстудентска кампания 2024/25 година. Преподавателят във ВУСИ доц. д-р Стоян Стоянов, мениджърът „Кандидатстудентски и учебни дейности“ Ани Хосен и мениджърът на офис Милена Войчин се срещнаха и разговаряха с дванадесетокласниците на столичното училище.

По време на впечатляващата визита екипът на ВУСИ представи бакалавърските и магистърските специалности в трите професионални направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление в утвърдения с лидерските си образователни позиции в над 20-годишната си история пловдивски вуз.

Доц. д-р Стоянов заинтригува любознателността на учениците, като им разказа за формите на секретната информация и посочи интересни примери от професионалната си практика в системата на националната сигурност.

Дванадесетокласниците научиха за модерна база на висшето училище със специализираните кабинети по електронно стрелбище, детектор на лъжата, бойни изкуства и криминалистика. Те получиха и покана да гостуват в Дните на отворени врати във ВУСИ, както и на традиционните майсторски класове, за да имат конкретни впечатления при предстоящия си образователен и професионален избор.