Единадесетокласници в Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“ в Благоевград зададоха много важни въпроси на екипа на ВУСИ. По време на визитата си мениджърът „Кандидатстудентски и учебни дейности“ Ани Хосен, мениджърът „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич  и мениджърът на офис Милена Войчин ги запознаха обстойно с актуалните бакалавърски специалности в професионалните направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление.

Учениците научиха как могат да кандидатстват във ВУСИ още преди да са завършили средното си образование и да се включат в процедурата по ранно записване с есе, като по този начин е налице възможността за запазване на предпочитана от тях специалност. Те бяха заинтригувани и от изключително улеснената опция за онлайн кандидатстване в рамките на минута време. Посещението в Професионалната гимназия по икономика бе осъществено със съдействието на директора Ася Бояджиева-Пенкова.

Деловото посещение с предоставянето на разнообразни рекламни материали в Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ (бивша Солунска) също бе подчинено на стремежа на ВУСИ за цялостна, прецизна и обективна осведоменост на учениците от профил „Предприемачески“ с интензивно изучаване на немски език и „Обществени науки“ с испански, за да направят те своя информиран избор и да се реализират пълноценно в желаната професия.