„Вече има кандидатствали онлайн зрелостници във ВУСИ от кърджалийско училище“ – информира мениджърът „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич след кандидатстудентската визита заедно с главния секретар доц. д-р Атанаска Тунтова и офис мениджъра Хасково Ваня Стоянова в така наречената столица на Източните Родопи.

Те се срещнаха и разговаряха със зрелостници от Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“. Учениците от три паралелки 12-ти клас с изключителна любознателност наблюдаваха видео презентацията на ВУСИ за иновативните бакалавърски специалности в професионалните направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление. Те научиха и за практическите възможности за качествено обучение в специализираните кабинети по електронно стрелбище, бойни изкуства и криминалистика на висшето училище. Посещението в ПГЕЕ бе осъществено с подкрепата на директора инж. Антоанета Сендова и на зам.-директора по учебна дейност Юлия Ковачева.

Дванадесетокласниците от СУ „Петко Р. Славейков“ със съдействието на директора Милко Багдасаров поставиха много въпроси за кандидатстването с есе и за балообразуването при приема във ВУСИ. От екипа на висшето училище учениците научиха за онлайн кандидатстването и възможността за запазване на място в предпочитана от тях специалност, за интересните майсторски класове и Дните на кариерата и отворените врати, които се провеждат във висшето училище.