„Бъдещите зрелостници от СУ „Отец Паисий“ в Кърджали за поредна година проявяват изключително внимание към съвременното обучение във ВУСИ“ – споделят главният секретар доц. д-р Атанаска Тунтова, мениджърът „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич и офис мениджърът Хасково Ваня Стоянова.

Те проведоха презентационна визита с учениците от 11-ти и 12-ти клас с любезното съдействие на директора на училището Златко Атанасов.

Средношколците се запознаха с повишено внимание с историята, успехите и информацията за учебно-материалната база на ВУСИ. Като съвременна и модерна бе определена и бързата и удобна процедура за онлайн кандидатстване във висшето училище. Бъдещите зрелостници поставиха актуалните въпроси за кандидатстването с есе като възможност за ранно записване в авторитетния пловдивски вуз и запазване на  място в предпочитана от тях бакалавърска специалност още преди да са завършили средното си образование.

Учениците проявиха интерес и към възможността да се запознаят на място с обучението и да разгледат специализираните кабинети и зали във ВУСИ в  Дните на отворените врати и кариерата, които се провеждат всеки петък и събота.