„Интересно и запомнящо се осъществиха поредните посещения на Кандидатстудентския център на Висшето училище по сигурност и икономика в Карлово“ – информираха мениджърът на ресора Радослава Сенгалевич и експертът „Връзки с обществеността“ Величка Димова.

Те споделиха, че по време на видео презентацията по повод провежданата кандидатстудентска кампания 2024/25 в СУ „Христо Проданов“ учениците от 11 клас с профил „Софтуерни и хардуерни науки“ с разширено изучаване на чужд език са задавали интересни въпроси за обучението в професионалните направления по национална сигурност, икономика, администрация и управление във ВУСИ.

Единадесетокласниците са проявили внимание и към възможността, че ако направят своя избор преди да са завършили средното си образование и кандидатстват с есе във Висшето училище по сигурност и икономика, могат да си осигурят място в предпочитани от тях бакалавърски специалности.

С изключително внимание към атрактивното и актуално образование във ВУСИ те бяха приети също в Професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“. Темата за подобряване на квалификацията чрез разширяване на знанията и способностите в сферите на сигурността, икономиката и мениджмънта бе разгледана и по време на разговора на екипа на ВУСИ с шефа на полицията в Карлово главен инспектор Генчо Гусев.