„Учениците от 12-ти клас на Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив проявиха изключителна любознателност към софтуерните технологии във ВУСИ“ – споделят впечатленията си преподавателят във висшето училище проф. д-р Михаил Михайлов и мениджърът „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич.

„Те искат да инвестират тук и сега в успешно професионално бъдеще и поставяха много въпроси за модерните перспективи, които ВУСИ осигурява за кандидат-студентите с актуалната си 6-годишна акредитация“- коментира екипът на вуза. Учениците се интересували също от киберсигурността, управлението на бизнес информационните технологии и дигиталния маркетинг в трите професионални направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление.

По време на презентацията на ВУСИ, осъществена със съдействието на директора на професионалната гимназия Цветелина Велкушанова, бъдещите зрелостници от паралелката по „Компютърна техника и технологии“ са се запознали с процедурата по ранно записване и онлайн кандидатстване във висшето училище. Те са научили и за Дните на кариерата и отворените врати във вуза, през които могат на място обстойно да се информират за възможностите за високото ниво на обучение и модерната учебна база.