Главният секретар доц. д-р Атанаска Тунтова и мениджърът „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич дискутираха възможността за ранно записване с есе във Висшето училище по сигурност и икономика с дванадесетокласниците от Професионалната гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров” в Пловдив.

По време на присъствената презентация екипът на ВУСИ запозна средношколците в петте паралелки с профили „Приложно програмиране”, „Програмно осигуряване“, „Автомобилна мехатроника”, „Автотранспортна техника” и „Машини и системи с ЦПУ” с възможностите за обучение в бакалавърските специалности в професионалните направления по национална сигурност, икономика и администрация и управление. Учениците проявиха интерес към новата бакалавърска програма по сигурност и разузнаване, като задаваха много въпроси за националната сигурност, криминалистиката и киберсигурността.

Бъдещите зрелостници научиха как бързо и удобно могат да кандидатстват онлайн и да реализират възможността за запазване на предпочитана от тях специалност.

Екипът на ВУСИ благодари на директора инж. Анета Чилингирова и зам.-директора на училището Мария Шопова за любезното съдействие при организирането и провеждането на присъствената презентация на вуза.