Доц. д-р Руси Янев заинтригува бъдещите зрелостници от Спортното училище „Васил Левски“ със съчетаването на теоретичните и практическите знания в сферата на националната сигурност, които те могат да получат във ВУСИ. Заедно с мениджъра „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич той гостува на дванадесетокласниците от специализираното пловдивско училище.

Със съдействието на зам.-директора по учебната дейност Величка Мицина екипът на вуза представи актуалните предмети в бакалавърските програми в трите професионални направления по национална сигурност, икономика, администрация и управление, които могат да се изучават във ВУСИ.

По думите на доц. д-р Янев, силно впечатление им направило, че преподавателите на ВУСИ са доказани имена на професионалисти, които съчетават научните постижения и практическия опит. „Разказах им примери от моята професионална кариера в системата на националната сигурност и споделих, че колегите преподаватели във ВУСИ са супер професионалисти, чийто опит е особено важен и полезен на студентите във ВУСИ“.

Учениците научиха за атрактивната зала по бойни изкуства, в която специализирана подготовка на студентите в професионално направление „Национална сигурност“ преподава зам.-ректорът на ВУСИ и председател на Българската джу-джицу федерация проф. Томо Борисов. Както и това, че Международна джу-джицу федерация е сред водещите партньори на пловдивския вуз. Те изявиха и огромно желание да разгледат в най-скоро време и специализирания кабинет по електронно стрелбище, който е единствен по рода си и дава възможност за придобиване на качествени професионални умения още по време на следването.