Многобройни въпроси за възможността за ранно записване във ВУСИ задаваха зрелостниците в СУ „Черноризец Храбър“ в Пловдив. С тях се срещнаха главният секретар на висшето училище доц. д-р Атанаска Тунтова и мениджърът „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич в рамките на провежданата презентираща програма за новата кандидатстудентска кампания 2024/25 година.

Екипът на ВУСИ разясни обстойно на учениците от паралелките по графичен дизайн с разширено изучаване на  английски език и по икономика и мениджмънт – с испански, как бързо и лесно се попълват онлайн документите за кандидатстване, процедурата по ранното записване и възможността да си запазят предпочитана от тях бакалавърска специалност в професионалните направления по сигурност, икономика и администрация и управление още преди да са завършили средното си образование.

Зрелостниците се интересуваха от начина, по който се формира балът за прием във ВУСИ, както и за посещенията във вуза в Дните на отворените врати всеки петък и събота с цел запознаване на място с модерната база и специализираните кабинети и зали по полиграф (детектор на лъжата), бойни изкуства, електронно стрелбище, криминалистика и охранителна сигурност.