Учениците от 12-ти клас на СУ „П. Кр. Яворов“ с интерес научиха за предстоящата студентска конференция на тема „Образование и сигурност – предизвикателства и перспективи“, която ще се проведе на 30 март във ВУСИ. Те разбраха за поредната инициатива на ръководството и Студентския съвет на ВУСИ по време на срещата им с преподавателя във вуза проф. д-р Михаил Михайлов и мениджъра „Кандидатстудентски дейности“ Радослава Сенгалевич.

 Дванадесетокласниците от паралелката по софтуерни и хардуерни науки обърнаха внимание също на възможността да посетят висшето училище в Дните на кариерата и отворените врати и на място да се запознаят с цялостния процес на обучение.

Екипът на ВУСИ ги информира за бакалавърските програми в трите професионални направления по национална сигурност, икономика, администрация и управление, които могат да се изучават във вуза. Учениците се интересуваха от ранното записване и онлайн кандидатстването във вуза, още преди да завършили средното си образование.

Визитата бе осъществена със съдействието на директора на СУ „П. Кр. Яворов“  Пламен Стоилов и на зам.-директора Виолета Ванцова.